O bruna de c(l)asa

eugen Stiti reclama aia cu gustul puternic si amarui? Ei, berea din reclama e facuta de rusine de cea pe care tocmai am avut placerea sa o gust.
Eugen S. (despre care sper sa va mai povestesc) a fost dragut si m-a lasat sa fac cunostinta cu una dintre creatiile lui in materie de DIY. Bere „de casa”, adica. Iar supriza a fost una dintre cele mai placute.

Spuma generoasa, aerata, care in scurt timp isi reduce la volumul la jumatate. Efeverscenta minima (normal, nu?), culoare intre roscat si brun, amintindu-mi de o alta bere care imi place, Zaganu draught. Gust initial usor apos, trecind apoi intr-o nota vag dulce, iar in final lasa o pregnanta si placuta senzatie de amar, care persista mult timp. Eugen, ce hamei folosesti?
Iese in evidenta si prin lipsa completa a gustului de caramel, cvasi-caracteristic „negrelor” industriale si care le cam aduce pe acestea toate la un acelasi numitor. Deci, acum avem o bruna DIY care este (in bine) cu totul altceva decit ceea ce aveti ocazia sa cumparati din supermaket.

Tragind linie, imi pare o bere bine echilibrata, sobra si apetisanta. Un rezultat pentru care Eugen merita laude si pe care sper sa il reproduca in mod constant.

Un gând despre „O bruna de c(l)asa

  1. Parerea mea de amator 🙂
    Gustul l-am simtit bogat de la inceput (nu apos), o explozie de arome. Am detectat si un usor iz de ienupar. Senzatia de amar – un pic astringent – de la sfarsit persista mult dupa ce paharul s-a golit 🙂
    Bun-bun, sa traiasca autorul berii (si sa mai faca), la fel si autorul blogului (si sa-mi mai dea si mie din bucata lui de bere 😛 )

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.